Activiteit
Gebiedsgids.nl
Groningen
14
Oktober
13.00 uur
16.00 uur
Appelhof 32
9617 BC Harkstede

Repair Café met ANWB fietsverlichtingsactie.

Appelhof 32 9617 BC Harkstede Nederland Nederland
Ook deze zaterdag is er weer de mogelijkheid om apparaten te laten herstellen. Als speciale activiteit deze middag de ANWB fietsverlichtingsactie "Wij zorgen dat je gezien wordt".

Repair Café Harkstede

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een T-shirt waar een gaatje in zit? Of die kapotte stofzuiger?
Of je fijnste spijkerbroek met een gat erin? Weggooien? Mooi niet! De Vereniging Dorpsbelangen Harkstede, Novo en de PKN organiseren elk kwartaal een Repair Café voor Harkstede en omgeving.

Elk kwartaal staan op een zaterdag tussen 13.00-16.00 uur bij de kinderboerderij Novo Ons Hertenkamp diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters, fietsenmakers, houtbewerkers helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Gereedschappen en reparatiematerialen zijn aanwezig. Bezoekers van het Repair Café nemen van thuis kapotte spullen mee.

Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies….. alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil Repair Café Harkstede bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, want in Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Het Repair Café is ook bedoeld om dorpsbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de dorpen aanwezig zijn. Bovendien kan samen repareren leiden tot heel leuke contacten in de buurt. Inmiddels zijn er 25 vrijwilligers actief, waar we trots op zijn en waardoor er altijd voldoende bezetting is. Op onze Facebook pagina Repair Café Harkstede kun je onze vrijwilligers aan het werk zien.

 

Organisatie

Organisatie
 
 
De Vereniging dorpsbelangen Harkstede is opgericht met als doel de leefbaarheid van het dorp Harkstede te verbeteren in...
Harkstede, Scharmer En Woudbloem