Netwerk
Burgemeester Meineszplein
3022 Rotterdam

Laat ie plein zijn

Burgemeester Meineszplein 3022 Rotterdam Nederland Nederland

Het Burgemeester Meineszplein is een bijzonder plein. En dat is het. Nog geen paar jaar geleden was het de plek waar je als vrouw niet alleen overheen liep. Hangjeugd, oude vieze winkels. En toen…

Een aantal bewoners sloeg de handen ineen. De stadsmarinier Dela Haije werd actief en burgemeester Aboutaleb ging achter zijn inwoners staan. En nu is het plein opgeknapt. Hangjeugd weg. Een nieuwe huisstijl voor het plein. Opgeknapte panden.

En toch…De leegstand keert weer terug op het plein. Het is maar de vraag of het goed blijft gaan. Tijd om aan de slag te gaan! Op deze website kun je alles volgen over het plein. Wie doet wat? Welke activiteiten zijn er?

Het project

Op het Burgemeester Meineszplein staan een paar winkelpanden leeg. En leegstand is achteruitgang. Rolluiken die overdag dicht zijn, zijn geen mooi gezicht. Het plein maakt een rommelige indruk: Fietsen, verkeersborden, reclame, zwerfafval.

Kortom: het is niet de plek waar je als bezoeker graag komt of graag verblijft. En dat is zonde!

Want het plein is de entree van Rotterdam. Per dag rijden duizenden mensen af en aan. Als er leuke winkels zouden zitten, is de kans groot dat het aantal mensen op het plein toeneemt. Met het Centraal Station in de buurt, goede busverbindingen en een Van Nelle Fabriek die op de werelderfgoedlijst staat, is de kans groter dan ooit het plein op een duurzame manier aan te pakken.

Die aanpak gebeurt op een innovatieve manier. In september komen 18 leerlingen Entreeleerlingen van het Albeda College naar het plein. Door het verrichten van werkzaamheden op het plein werken zij aan praktijkervaring en helpen het plein verder. Vanuit Laatie Plein Zijn worden nieuwe ondernemers gezocht. Ondernemers die graag een bijdrage leveren aan de omgeving en het de normaalste zaak van de wereld vinden om stageplekken te bieden. De Rebel Group bekijkt welke kansen er zijn om het plein zichzelf terug te laten verdienen. Bijvoorbeeld door het opwekken van energie.

Wil je precies van de hoed en de rand weten? Wil je zien wat de planning is en wie wat doet en wanneer? Download dan het plan. Heb je vragen? Reageer op de website of stuur een mail naaryvetteprinsen@hotmail.com of marcel.jongmans@gmail.com