Voorziening
Korfmakersstraat 131
3026 XG Rotterdam
Telefoon: 
010-4152775 | 06 28416873
E-mail: 

Paróquia Nossa Senhora Da Paz

Korfmakersstraat 131 3026 XG Rotterdam Nederland Nederland
De parochie O.L.V. van de Vrede (N.S.da Paz) is een rooms-katholieke kerk voor Kaapverdianen en andere Portugeessprekenden in Rotterdam en omgeving.

In het Bisdom Rotterdam bestaan al sinds 1975 naast de territoriale Parochies de zogenaamde Migranten Parochies of Migrantenkapellen die hun diensten aanbieden aan de diverse taal- of bevolkingsgroepen van geïmmigreerde migranten in of nabij de steden Rotterdam en Den Haag. De Kerk wil op die manier tegemoetkomen aan de eigen wijze van kerk zijn van de migranten binnen hun eigen taalcultuur en tradities.
De Migranten-Parochie OLV van de Vrede is voor de Portugeessprekende migranten van Rotterdam en omgeving. Dat zijn voor het overgrote deel Kaapverdianen (+/- 18.000 in Rotterdam), Brazilianen, Angolese, Portugezen en Guineense.

Deze Parochie is klein begonnen ruim 30 jaar geleden en is uitgegroeid tot een grote gemeenschap met ruim 500 kerkgangers op zondag. Het is tevens een zeer levendige gemeenschap met plusminus 25 groepen of activiteiten en 200 vrijwilligers. Er zijn gemiddeld per jaar 100 Doopsels, 50 eerste communiekanten, 10 huwelijken en 30 begrafenissen. De groepen houden zich bezig met kerkelijke, religieuze, sociale en culturele activiteiten. Er zijn veel jongeren aan de gemeenschap verbonden. De gemeenschap is tweetalig: Portugees en Nederlands voor de vieringen en creools voor cultureel gerichte activiteiten.
De rol van een tweetalige Pastoor is belangrijk voor deze gemeenschap. De Parochie beschikt over een eigen gebouw dat door het Bisdom ter beschikking is gesteld met 320 zitplaatsen en verschillende kleinere ruimtes voor vergaderingen en groepsactiviteiten.