Voorziening
Hollands Tuin 85
3078 EE Rotterdam

De Ooievaar | IJsselmonde

Hollands Tuin 85 3078 EE Rotterdam Nederland Nederland
Twaalf woningen in De Ooievaar worden verhuurd aan zorgorganisaties voor bijzondere doelgroepen: dit zijn cliënten met bijvoorbeeld een lichamelijke beperking of met een zorgindicatie.

Zorgcentrum
Dit 16 verdiepingen tellende gebouw bestaat uit een wijkservicecentrum van twee verdiepingen rond een atrium met daar boven appartementen. In het wijkservicecentrum komen allerlei zorg- en welzijnsvoorzieningen, zoals het nieuwe buurtcentrum (nu nog aan Hollands tuin), een budgetrestaurant, een gezondheidscentrum met apotheek en ruimten voor zorgverleners.

Favoriet
De Ooieveaar is van alle gemakken en snufjes voorzien zegt John Emmerig, welke uitvoerder is van het project de Ooievaar. Hij heeft veel gebouwd maar deze behoort tot nu toe tot een favoriet in zijn loopbaan. Neem de lift welke in tweetal aanwezig zijn, deze zijn up-to-date voorzien van de laatste technische voorzieningen. De verdieping wordt afgeroepen bij aankomst, en de bedieningsknoppen zijn van braille voorzien voor bewoners die visueel minder kunnen zien of geheel blind zijn. Deuren die toegang geven tot de galerij zijn nu nog handmatig te openen. Mocht er iemand komen te wonen die zich in een rolstoel voortbeweegt dan wordt de deur met een automatisch openingsysteem aangepast. Kwestie van aansluiten.

Wijkcentrum De Ooievaar is gevestigd aan de Hollands Tuin 85 te Rotterdam.