Voorziening
Gebiedsgids.nl
Schiedam
Burgemeester Gijsenlaan 37
3118 BL Schiedam
Telefoon: 
010-4713762

ASVZ | Burgemeester Gijsenlaan

Burgemeester Gijsenlaan 37 3118 BL Schiedam Nederland Nederland

Burgemeester Gijsenlaan is een woonvoorziening in het centrum van Schiedam en is  gesitueerd in een flatgebouw voor oudere bewoners.

Op dit moment wonen, verdeeld over het flatgebouw, elf mensen met een licht verstandelijke handicap op een zelfstandige manier. Elk in een eigen appartement. Woonvoorziening Burgemeester Gijsenlaan beschikt over een inloophuis waar cliënten de maaltijd kunnen gebruiken en bij kunnen praten. Daarnaast is er de mogelijkheid terug te vallen op de 24-uurszorg van woonvoorziening De Blijhof, in de directe omgeving.

Het merendeel van de cliënten is tussen de twintig en dertig jaar. Zij hebben begeleiding nodig op het gebied van hun sociale netwerk, persoonlijke en huishoudelijke hygiëne en het bijhouden van financiën en postverwerking.
Cliënten moeten in staat zijn op een redelijke manier het huishouden te runnen en worden enkele malen in de week bezocht door gespecialiseerde begeleiding om de gemaakte afspraken te evalueren.

De cliënten bewonen geheel zelfstandig een woning en beschikken daardoor veelal over een sociaal netwerk, opgebouwd binnen familie- of vriendschapsverband. Waar dat noodzakelijk is ondersteunt de begeleiding dit. Diverse cliënten maken gebruik van voorzieningen in de directe nabijheid van de woonvoorziening.

Bron: https://rogplus.socialekaartnederland.nl/organisaties/asvz-woonvoorzieni...