Organisatie
Wintergroen 6
1796 BL De Koog
E-mail: 

Dorpscommissie De Koog Texel

Wintergroen 6 1796 BL De Koog Nederland Nederland

Begin 2012 is op Texel het Parkeervignet van kracht geworden. 

Omdat dit vignet alleen noodzakelijk is op bepaalde parkeerterreinen van Texel ontstaat er parkeer - uitwijkgedrag door automobilisten naar woonwijken. Het gevolg daarvan kan zijn dat bewoners hun auto niet kunnen parkeren in hun woonwijk. Dit kan opgelost worden door het laten plaatsen van het bord "Bewonersgebied". Bewoners die deze overlast in hun buurt ondervinden kunnen dat melden bij Jan Wolter Timmerman via email: tapas@texel.com. Na aanmelding zullen de plaatsen worden doorgegeven tijdens het Mobiliteitsknelpunten overleg en zullen hieronder worden vermeld zodat een ieder kan zien welke wijken aangemeld zijn.

1. Hofje achter de woningen van de Strijbosstraat, 

2. Parkeerplaatsen in de Strijbosstraat.

De “Vereniging Dorpscommissie De Koog” is opgericht in 2004 en handelt onder de naam “Dorpscommissie De Koog” , p/a Wintergroen 6, 1796 BL De Koog. De doelstelling van de Dorpscommissie is de behartiging van de leefbaarheid van het dorp en omstreken op Texel, ten dienste van alle plaatselijke organisatie- en verenigingsleven, in de ruime zin, en zich te bewegen binnen het sociaal en cultureel werk. 

De Dorpscommissie De Koog heeft als visie het aantrekken,ondersteunen en in stand houden van niet alleen ontspanningsmogelijkheden maar ook het behartigen en beheren van sociale / culturele belangen en evenementen dit alles ter verbetering van het imago van De Koog en Texel. De Dorpscommissie bevordert het in stand houden van de jeugdzorg en de jeugdvorming buiten schoolverband. 

Het bestuur van de Dorpscommissie De Koog streeft openheid van structuur na en bestaat uit ten minste 5 en ten hoogste 11 personen. 
Deze bestuursleden hebben verschillende functies en werkzaamheden. Er is op dit moment nog plaats voor een “Junior” bestuurslid.