Organisatie
Provenierssingel 55
3033 EH Rotterdam
Telefoon: 
06 34 55 10 69
E-mail: 

WijkLeerbedrijf Rotterdam Noord |||

Provenierssingel 55 3033 EH Rotterdam Nederland Nederland
Stagiaires van de opleiding Dienstverlening MBO niveau 2 verlenen informele hulp bij mensen thuis. Zij helpen met boodschappen, wandelen, klusjes en lichte huishoudelijke werkzaamheden.

Informele hulp aan huis, ondersteuning huishouden, boodschappen doen, samen wandelen. 

Het WijkLeerbedrijf Rotterdam Noord is gevestigd in Woonzorgcentrum De Provenier aan de Provenierssingel in Rotterdam. U kunt er terecht voor een kopje koffie en een praatje. Heeft u een hulpvraag? Dan staan de coördinatoren van het WijkLeerbedrijf, Meriem Laamairi en Wilma de Ruijter, u graag te woord. In het WijkLeerbedrijf werken tijdens het schooljaar stagiaires van de opleiding Helpende Zorg & Welzijn (niveau 2) van het Albeda College. Zij bieden hulp en ondersteuning bij taken die bewoners in de wijk niet (meer) alleen kunnen verrichten en die niet (langer) via de zorgverzekeraar en gemeenten worden vergoed. Wij vragen aan de wijkbewoners ook iets terug, bijvoorbeeld hulp bij de Nederlandse taal of schoolopdrachten.

Voor de dagelijkse werkzaamheden in het WijkLeerbedrijf zijn er twee coördinatoren aanwezig. De coördinatoren staan de wijkbewoners te woord die hulp van het WijkLeerbedrijf willen hebben, gaan bij hen langs en koppelen de vraag om hulp aan een deelnemer. De coördinatoren zijn het aanspreekpunt voor iedereen die hulp krijgt vanuit het WijkLeerbedrijf. De coördinatoren werken nauw samen met docenten die op verschillende locaties van het Albeda College onderwijs verzorgen en de deelnemers  begeleiden.