Soms lukt dit niet (meer) of is extra informatie of ondersteuning nodig.
Toegankelijkheid
Het consultatiebureau van de JGZ is bereikbaar via (050) 3674991 (telefonische advisering) en via (050) 3674990 (voor het maken van een afspraak).
De buurtmaatschappelijk werkers van de Stichting Welstad (www.welstad.nl) zijn telefonisch bereikbaar, via (0599) 635 999.
Opvoedhulp bij drukke/dwarse kinderen. Druk & Dwars is een gezamenlijk project van de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en zes noordelijke gemeenten: Groningen, Haren, Stadskanaal, Delfzijl, Appingedam en Loppersum. In deze gemeenten is er voorlichting, hulp en begeleiding aan ouders en leerkrachten die beter willen leren omgaan met druk en dwars gedrag van kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Voor deze ondersteuning is geen psychiatrische diagnose bij het kind nodig. Ouders kunnen via hun huisarts of de gedragsdeskundige van het Centrum voor Jeugd, Gezin en Veiligheid (CJGV) een verwijzing krijgen (formulier). Aan een traject zijn kosten verbonden, die grotendeels rechtstreeks door de zorgverzekeraar betaald worden. Het resterende bedrag wordt, voor een aantal door de gemeente met de universiteit afgesproken trajecten, niet aan de ouders in rekening gebracht indien zij het volledige traject hebben doorlopen. Bij het CJGV van de gemeente (0599-631631) is bekend of er hiervan nog trajecten beschikbaar zijn.
Van de interventies ODH en LPH van de GGD worden door de gemeente jaarlijks trajecten bij de GGD ingekocht. Scholen (Ib-ers/zorgcoördinatoren) kunnen signalen doorgeven aan de Jeugdverpleegkundige. Andere beroepskracht kunnen een melding doen via het CJGV.